Schrijver, radiomaker en allround verhalenverteller. Welkom op de site van journalist Sonny Motké.

Sonny Motké is financieel onderzoeksjournalist.

In 2011 trad Sonny in dienst bij Quote. Voor het zakenblad onderzocht hij talloze affaires en interviewde menig zakelijk zwaargewicht. Een reportage over Amerikaanse ondernemers met Hollandse roots in Michigan, waaronder miljardair Dick DeVos, werd in 2017 genomineerd voor een prestigieuze Mercur-award.

Zeven jaar en ruim duizend online artikelen later nam Sonny afscheid van Quote. Sinds april 2019 is hij redacteur bij Het Financieele Dagblad.

Circa een jaar werkte Sonny aan een boek over het leven van voormalig CDA-minister en IOC-lid Camiel Eurlings. Voor Quote had hij in 2014 het laatste geruchtmakende interview met Eurlings als KLM-baas. Het boek 'Camiel: opkomst en ondergang van een zondagskind' is in juni 2019 verschenen bij Uitgeverij Prometheus te Amsterdam.

Neem contact met me op via LinkedIn.