Schrijver, radiomaker en allround verhalenverteller. Welkom op de site van journalist Sonny Motké.

Sonny Motké (1986) is geboren en getogen in het diepe zuiden van Limburg. Na cum laude op het VWO volgen studieavonturen in achtereenvolgens Maastricht, Newcastle (Australië), Manchester en Groningen. Na het behalen van een bachelor en twee Master-titels – International Business en Journalistiek – besluit de 1 meter 89 lange globetrotter zijn kennis te gelde te maken als financieel onderzoeksjournalist.

In 2011 treedt Sonny in dienst bij Quote. Voor het zakenblad onderzocht hij talloze affaires (o.a. Eurocommerce, Supertrash, Van Gansewinkel, Parlevliet & Van der Plas, HKB Bank, Heleen Mees) en interviewde menig zakelijk zwaargewicht (o.a. Dik Wessels, Jan Zeeman, Peter Goedvolk, Coen van Oostrom, Harry Hilders). Een reportage over Amerikaanse ondernemers met Hollandse roots in Michigan, waaronder miljardair Dick DeVos, werd in 2017 genomineerd voor een prestigieuze Mercur-award. Zeven jaar en ruim duizend online artikelen later nam Sonny afscheid van Quote. Sinds april 2019 is hij redacteur bij Het Financieele Dagblad.

Circa anderhalf jaar werkte Sonny aan een boek over het leven van voormalig CDA-minister en IOC-lid Camiel Eurlings. Voor Quote had hij in 2014 het laatste geruchtmakende interview met Eurlings als KLM-baas. Het boek 'Camiel: opkomst en ondergang van een zondagskind' is in juni 2019 verschenen bij Uitgeverij Prometheus te Amsterdam.

Naast een bloemlezing van geschreven werk valt op deze site informatie te vinden over Sonny’s overige journalistieke activiteiten. Daartoe behoorde tot 2017 het maken van een online radioshow, de ABC-show. Deze was eerst wekelijks te beluisteren op AmsterdamFM en vervolgens onder verschillende namen voortgezet bij de online kanalen van Hearst, uitgever van onder andere Elle, Esquire en Quote.